Facebook

Kennis

Toelatingseisen
World Equine Services verzorgt niet alleen het transport naar de luchthaven en het vervoer door de lucht, maar regelt en begeleidt ook de veterinaire gezondheidscertificaten.

Import- en exportvereisten verschillen per continent en zelfs per land. WES is steeds op de hoogte van de laatste wijzigingen hieromtrent. Zodoende zijn wij in staat onze klanten op elk gewenst moment een op maat gesneden advies te geven ten aanzien van de eisen op het gebied van bloed- en CEM testen, benodigde documenten en quarantaineregelingen die door het land van bestemming worden gesteld. Pas als wij zekerheid hebben dat de uitslag van alle testen negatief is, gaan wij verder met de exportprocedure.

Intermediair voor topfokkers
World Equine Services is gelegen in het Zuidelijk deel van Nederland. Een relatief klein gebied, maar met een opvallend hoge concentratie topfokkers. Fokkers uit deze regio brachten al heel wat kampioenen voort. De centrale ligging in Zuid-Nederland, op slechts enkele kilometers afstand van de grens met België en Duitsland, heeft ook nauw samenwerkingsverbanden met fokkers en handelaren uit deze buurlanden tot stand gebracht.

Doordat World Equine Services hechte banden heeft met dit select netwerk topfokkers, zagen we mogelijkheden om onze service naar klanten uit te breiden door ons toe te gaan leggen op het versturen van bevroren paardensperma. Dit is bekend en gewild in de hele wereld, van Amsterdam tot Barcelona, en van Hannover tot Johannesburg of Sao Paulo. WES biedt deze extra service aan in opdracht van erkende K.I. stations in Nederland en België. Voor deze speciale dienst werken wij samen met gerenommeerde vliegtuigmaatschappijen wereldwijd.

Elke opdracht behandelen wij met de grootst mogelijke zorg, ongeacht het aantal of ras dat wij transporteren. Toch is een opdracht wel eens extra uitdagend, omdat het om paarden gaat met een hele bijzondere herkomst of functie. In dat kader verzorgt WES regelmatig het transport van Barok-paarden uit Spanje en Portugal met als eindbestemming Mexico, Colombia en Brazilië. Ook de import- en export van polopaarden die meedoen aan evenementen in Europa en Zuid-Amerika wordt aan WES toevertrouwd.

WES_ketenpartners


bitbloxx